Прокурорският син от Перник отрича да е излизал докато е под домашен арест

09:40, 03 ное 22 25 2650 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Софийският районен съд реши да остави под домашен арест сина на прокурор от Перник Васил Михайлов. По-рано през деня прокуратурата поиска той да бъде задържан под стража.

В съдебната зала обвиняемият отрече да е напускал дома си, докато е бил под домашен арест. Според вуйчо му, който е привлечен като свидетел, гривната отчитала отклонение, дори когато племенникът му бил на терасата.

В съда обвиняемият заяви, че всеки път, когато е нанасял побой над някого, е било в условията на самозащита. СРС прецени, че липсват доказателства, които по безспорен начин да доказват вината на прокурорския син. Прокуратурата пък отказа да коментира решението на съда, предаде Нова телевизия. 

Вчера главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на бащата - прокурорът от Перник Бисер Михайлов.

В интервю обаче каза друго 

След близо пет месеца в ареста, Васил Михайлов беше пуснат под домашен арест. Докато е с тази мярка Михайлов няма право да напуска апартамента, в който е заявил, че ще бъде. Откакто е под домашен арест обаче са постъпили няколко сигнала, че е излизал навън. В интервю за bTV от дома си Михайлов призна, че след излизането от ареста е ходил дори на дискотека. 

„Петък имаше дискотека тук и трябваше малко да разпусна, все пак съм бил в ареста 5 месеца“, заяви той, като уточни, че престоят му килията било „като на хотел“. Младежеът признава също, че е нанасял побой. „Нападал съм тези, които са заслужили. Повечето хора, които са прибити от мен имат криминално досие“, оправда се Михайлов.

Прокурорският син от Перник се оправда - биел само като го провокират

Михайлов е син на бившия зам.-окръжен прокурор на града Бисер Михайлов. Срещу Михайлов има три обвинения - за закана с убийство над жена и побои над двама мъже. Единият пребит е футболния треньор от Перник Румен Андонов.

Бащата на Михайлов към момента отказва коментар. Той от своя страна беше арестуван през 2010 г. за изнудване и лихварство. По-късно обаче вината му не беше доказана и днес той е зам.-окръжен прокурор на Перник. След скандала с неговия син Бисер Михайлов подаде оставка като зам.-окръжен прокурор на Перник,припомня „Сега“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама