Общински съветник подари жълто паве на Фандъкова

11:50, 27 окт 22 / София 25 2430 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

На сесията на СОС предадох на Йорданка Фандъкова от ГЕРБ жълто паве, което е част от културното наследство на София. За това се похвали независимият общински съветник Методи Лалов в своя Facebook, като публикува и снимки с павето в Столичния общински съвет.

Това паве ми беше показано от сина ми до оградата на 131-0 СУ в ж.к. „Младост“. Едно от многото, разпилени из цяла София, докато Фандъкова е кмет“, обясни той. 

Поднесох павето в подаръчна торбичка, макар да не е подарък за Фандъкова, а символ на безхаберната, корумпирана и некадърна общинска администрация, ръководена повече от 13 години от Фандъкова. Не зная за вас, но аз не мога да мълча и да понасям безропотно това уродливо управление“, отбеляза общинският съветник. 

Припомняме, че жълтите павета отново станаха водеща тема в СОС и медиите, след като само седмица, след като приключи реконструкцията на участъка пред парламента, се оказа, че част от пренаредените жълти павета пак ще се пренареждат. Преди седмици се появи и видео в социалните мрежи, в което се вижда как работник чупи с чук здраво паве при пренареждането на настилката. След публикуването на кадрите Йорданка Фандъкова обяви глоба от 100 000 лева за компанията „Трейс Холд Груп“, която изпълнява обществената поръчка. МРРБ пък обяви, че ще започне проверка на ремонта на жълтите павета. 

Стойността на договора за обновлението на Зона 4 на столичния център, в която влизат жълтите павета, пространството около храм-паметника „Александър Невски“ и части от ул. „Московска“, е 14 139 275 лв. без ДДС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама