Зеленски: Укрепваме позициите и готвим добри новини за Украйна

08:44, 27 окт 22 25 2019 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли всякаква възможност за преговори с Москва, докато руската армия нанася удари по инфраструктурата в Украйна.

В редовното си обръщение той потвърди данни от разузнаването, според които Русия е използвала около 400 ирански дрона срещу украинското цивилно население. 

На фронтовата линия украинските войски успяват да удържат руските атаки северно от Донецк, докато тези на южния фронт се готвят за офанзива в стратегическата Херсонска област, предаде Нова телевизия.

„Като цяло укрепваме позициите си по цялата фронтова линия, намаляваме възможностите на нашествениците, унищожаваме логистиката им и подготвяме добри новини за Украйна.
Няма съществени промени на фронтовата линия. Най-ожесточените боеве се водят в Донецка област: в посока Бахмут, и в Авдеевка. Тук си проличава безумието на руското командване. Ден след ден, в продължение на месеци, те карат хората да умират там, съсредоточавайки най-високо ниво на артилерийски удари. Всички наши войници, които защитават позициите си в тези райони в Донецка област, са герои“, заяви Зеленски.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама