Кание Уест вече не е милиардер

20:25, 26 окт 22 / Любопитно 25 2117 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Американският певец Кание Уест вече не е милиардер, след като няколко компании спряха да работят с него заради противоречиви действия и публикации в социалните медии. Това съобщи списание „Форбс“.

Изданието изчислява, че състоянието на Уест сега възлиза на 400 милиона долара, в сравнение с 2 милиарда долара през пролетта на тази година. Основните щети за богатството на чернокожия певец са от прекратяването на договора (за 1,5 млрд. долара) с германския производител на спортни обувки и екипировка Adidas, който през последното десетилетие превърна линията дрехи Yeezy в марка. Експертите смятат, че марката представлява до 8% от общите продажби на Adidas.

Кание Уест спи на стадион в помещение, подобно на килия

Миналата седмица френската група Kering, която е собственик на луксозните марки Gucci, Balenciaga и Yves Saint Laurent, заяви, че Balenciaga прекратява партньорството си с Уест.

На 3 октомври по време на Седмицата на модата в Париж Кание Уест носеше качулка с надпис: „Животът на белите има значение“. Слоганът е вдъхновен от движението „Животът на чернокожите има значение“. Певецът отговори на критиките, като публикува в социалните мрежи обидни изявления срещу редактори на модни списания и бивши приятели. Скоро страниците му в Instagram и Twitter бяха блокирани поради нарушаване на политиката на социалните медии за реч на омразата, пише Нова телевизия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама