Обрат: Възстановиха правата на Антъни Иванов

09:23, 21 окт 22 / Спорт 25 2034 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Спортният арбитражен съд в Лозана уважи жалбата на плувеца Антъни Иванов и възстанови състезателните му права, които бяха спрени за две години с решение на дисциплинарната комисия на БОК от 10 октомври. Новината бе потвърдена със съобщение от Антидопинговия център, в което се казва, че изпълнението на решението на ДК при БОК е спряно от съда в Лозана, пише sportal.bg.

Състезателните права на Антъни Иванов бяха спрени за две години, считано до 25 септември 2024 година заради пропуснати три извънсъстезателни допинг проверки в рамките на една година.

Антъни Иванов аут от Олимпиадата заради спрени права

Решението на КАС означава, че плувецът ще продължи подготовката си и ще участва на Световното първенство в малък басейн в Мелбърн през декември.

Трябва да се уточни, че уважението на жалбата означава само възстановяване на правата в по-краткосрочен план, тъй като предстои окончателно решение на съда. Важното е, че Иванов ще може да се подготви за участие на Световната купа в Индианаполис през ноември и планетарния шампионат месец по-късно.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама