Антъни Иванов аут от Олимпиадата заради спрени права

08:25, 17 окт 22 / Спорт 25 2326 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Световната антидопингова агенция спря състезателните права на най-добрия ни плувец Антъни Иванов.

Българинът получи наказание да не се състезава в следващите две години. Причината е трикратно неявяване на извънсъстезателен допинг контрол. Новината бе потвърдена пред БНТ от плувеца и президента на Българската федерация по плуване Георги Аврамчев.

Антъни Иванов с гневен коментар: Заплаши с отказване от спорта

Това означава, че Иванов ще пропусне Олимпийските игри в Париж през 2024 г. „Получихме решение на Дисциплинарната комисия към Българския олимпийски комитет, където спират състезателните права за две години за пропуснати проверки. Той не е заловен с нещо забранено, не е уличен. Просто е в система, в която подлежи на 24-часов контрол. В една календарна година три пъти не са го намерили на посочения от него адрес. Ще разговарям с него и родителите му да обжалваме в Лозана. Много е неприятно и нелепо“, сподели Георги Аврамчев.

По-рано самият плувец изрази мнение, че честите проверки нарушават правата на спортистите и времето им за почивка.

„Допинг проверките не позволяват на спортистите да се откъснат поне за малко от спорта. При мен се случи така, че се обадиха на моя треньор по средата на тренировката ми и аз трябваше веднага да изляза от басейна и да се прибера у нас. Всичко това бе извън часа ми за проверка и смятам, че беше нелепо. Излиза, че ти трябва да си готов 24 часа в денонощието да приемеш хора у вас. Смятам, че това нарушава правата на спортистите, но в крайна сметка правилата не могат да се променят. Самите допинг ченгета пък са брутални. Никой не се интересува от самия теб, от кариерата ти или от твоето удобство“, заяви Иванов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама