НАСА представи нова снимка от телескопа „Джеймс Уеб“

19:40, 20 окт 22 / Любопитно 25 2113 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

НАСА представи нова впечатляваща фотография от космическия телескоп „Джеймс Уеб“. Този път той засне изключителен обект, който се намира на около 7000 светлинни години от Земята.

Това са „Стълбовете на Сътворението“. Вляво е снимката, която телескопът „Хъбъл“ направи през 1995 г., а вдясно е новият кадър от „Джеймс Уеб“, пише bTV.

„Стълбовете на Сътворението“ са нещо като „родилен дом“ за нови звезди, които се формират в плътни облаци от газ и прах. Триизмерните стълбове изглеждат като величествени скални образувания, но всъщност са съставени от междузвезден газ и прах.

Според някои астрономи има голяма вероятност тези „Стълбове на Сътворението“ вече да изглеждат различно или дори да са изчезнали. Причината е, че се намират на чудовищно разстояние и светлината от тях достига до нас с огромно закъснение.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама