ГЕРБ ще поиска удължаване на действието на Бюджет 2022

16:35, 18 окт 22 / Политика 25 2459 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Да договорят с другите политически сили в парламента да се приеме закон, с който да се удължи действието на държавния бюджет за 2022 г. Това поиска от депутатите си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисовпо време на среща с парламентарната му група.

„Това е единственият изход служебното правителство, ако се отива на избори, да има възможност да компенсира бизнеса, да плати пенсиите и т.н.“, мотивира Борисов идеята си. И се закани: „Вкарат ли нов бюджет, аз отсега ви казвам, че ние ще искаме 30% увеличение на пенсиите. Щом си играем на кой най-много може да чупи – 30%. И минимум 30% увеличение на доходите. Откъде пари? Оттам, откъдето ще ги вземе и Асен Василев.“, каза Борисов, цитиран от „Сега“.

Водачът на ГЕРБ беше видимо ядосан от отказа на ПП и ДБ да участват в преговори за правителство с мандата на неговата партия. Борисов обясни на депутатите си, че разговорът с другите политически сили оттук-нататък трябва да посветен на финансовите проблеми на страната. Доскоро той казваше, че първостепенен въпрос е отношението към войната в Украйна. Също така, поиска от хората си да настояват ПП и ДБ да обяснят, ако се стигне до втори или трети мандат, по какъв начин да се направи правителство и какво се очаква от ГЕРБ.

Борисов настоятелно обясни, че при настоящото положение в парламента, изходът от политическата криза е съставяне на „правителство на националното съгласие, в което да влязат експерти. Пътят към това, според него, е като от преговорите за властта се отдръпнат онези политически водачи, които досега са заемали някакви постове в държавата. Това беше очевиден намек да се приеме посредничеството на контактната група „Плевнелиев-Паси.

Няма смисъл да се говори за първи, втори и трети мандат – не е честно правителство на малцинството, за да се губи време. Ние да правим правителство на малцинството, което да не приемат. После „промяната“ да правят и да не го приемат... Ако не може преди връчването на мандата да има някакво съгласие, да се спре с тази агония и да отиваме на избори. И държавата ще продължи да живее в хаос“, каза Борисов.

Тактиката на Асен Василев е – ГЕРБ ни свали. Не, Гроздан Караджов ви свали. „Джемкорп“ ви свали. При тези лихви, вече само лихвите ще са 5,7 млрд. - две магистрали „Хемус“ за 6 месеца ще излязат от джоба на българите. Те са давали банкет, че са втори. Паднаха на памук – ето, управлявайте, нали искахте“, смята Борисов.

Накрая Борисов отпрати депутатите си със заръката: „Отивайте да изгладите дрешките. Всички са вперили очи във вас.“

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 23:05, 18 окт 22

Ей по- голям наглец като този няма. Свалиха правителството заедно с ИТН и ДПС, а сега се отмята. Пенсионирай се, да те разследват и да изгниеш в затвора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама