„Можем да кажем, че кризата с газа е зад гърба ни“

10:02, 15 окт 22 / Политика 25 2335 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Можем да кажем, че кризата с газа е зад гърба ни. Това коментира министърът на икономиката и индустрията в служебния кабинет Никола Стоянов. Той добави, че през следващите 12-14 месеца България е обезпечена. Цените са ясни, а бизнесът може да работи спокойно. 

„Ситуацията е изключително динамична. Ако преди два месеца ме бяхте попитали дали очаквам такъв позитивен сценарии - щях да кажа „не”. Да, ако войната ескалира, може да се случи всичко, но сега имаме дългосрочен договор с Азербайджан, към него можем да добавим и такива за LNG и тръбен газ”, посочи той в ефира на Нова телевизия.

„Булгаргаз“ е осигурил целия газ за ноември

Относно рокадите в Министерството на икономиката Стоянов беше категоричен, че не е уволнявал на ангро или анблок. „Навсякъде съм взимал мерки, където виждам, че нещата не вървят добре. Нито един човек не съм освободил, който е избран с конкурс и има мандат”, уточни той.

По думите му е порочна практика нов министър да сменя ръководството на държавни дружества, затова се готвели промени в правилника. „За осем месеца не беше пуснат нито един конкурс. Аз за два месеца пуснах всички конкурси навсякъде”, обясни той, като посочи, че желанието му е да има прозрачност в назначенията.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама