Путин: Мобилизацията приключва до две седмици

16:51, 14 окт 22 25 2540 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Президентът на Русия Владимир заяви, че няма планове за допълнителна военна мобилизация в Русия, както и че настоящата частична мобилизация ще приключи през следващите две седмици.

По думите на държавния глава вече са мобилизирани 222 000 души от планираните 300 000. „Всички граждани, призовани като част от мобилизацията, трябва да бъдат подготвени“, посочи Путин, помолен да коментира възможността за смърт сред мобилизираните.

В своето изказване той заяви още, че всеки пряк сблъсък на войски на НАТО с Русия ще доведе до „глобална катастрофа“. „Надявам се, че тези, които казват това, са достатъчно умни, за да не предприемат подобни стъпки“, каза Путин на пресконференция в казахстанската столица Астана, пише БНР.

Русия призна: Има починали мобилизирани войници

Руският лидер допълни, че не вижда нужда да разговаря с американския си колега Джо Байдън, както и че все още не е решил дали да присъства на срещата на страните от Г-20 в Индонезия следващия месец. Той подчерта, че няма преки преговори с нито един от участниците в Г-20, като добави, че Москва е в „постоянен контакт с някои от тях.

Путин отговори с „не“, когато беше попитан дали съжалява за конфликта в Украйна и че Русия постъпва правилно. Според него целта на Русия не е да унищожи Украйна.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама