Как да изберем гардероб за спалнята?

18:35, 14 окт 22 / Любопитно 25 1468 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Модерният гардероб в спалнята не е просто място за съхранение на вашите дрехи, той играе важна роля за естетическия и облик. За да ви бъде максимално удобен, гардеробът трябва да бъде достатъчно функционален. Важно е още да се вписва добре сред останалото обзавеждане и цялостната визия, която искате да постигнете. 

Какво трябва да знаете при избора на гардероб в спалнята

Спалнята в дома традиционно се счита за място за отдих. Многото предмети в нея не допринасят за почивката, като дори може да попречат за нормалния сън. Ето защо, добре оборудваната спалня с модерен гардероб, не трябва само да помогне да спестите място и да приберете максимален брой дрехи и други нужни предмети, но и визуално да пасне добре на стаята и да създаде нужното чувство за комфорт в нея.

От гледна точка на естетиката и прагматизма, гардеробът е един от основните елементи в спално помещение. Той трябва да разполага с много място и да е удобен за употреба. Модерните гардероби, от гледна точка на производителите, се различават по своите дизайнерски характеристики. 

За какво трябва да помислим, преди да направим избор

Нека разгледаме различните фактори, които ще повлияят на вашия избор за тази така важна мебел:

  1. Размери на стаята – на първо място, изключително важно е да определим правилно колко голям гардероб ще ни е нужен и какво пространство ще заема. Имайте предвид, че е важно да прецените какво количество дрехи ще държите там, както и дали имате нужда от допълнителни шкафчета или рафтове в самата конструкция за друг тип вещи.
  2. Интериор на помещението – от съществено значение е останалата част от обзавеждането на спалнята. Добре е да изберете цветове, които ще се вписват с мебелите и стените във вашата спалня, за да бъде тази мебел не само функционална и полезна, но също да е красива и да разчупва интериора.
  3. Материал за производство – важно е да изберем достатъчно устойчив материал, тъй като това не е мебел, която ще сменяме всяка година. Със сигурност трябва да обърнем внимание на това, като най-добре е да не правим компромиси с качеството ѝ. Най-често избирани са МДФ и ПДЧ вариантите, защото са издръжливи и на достъпни цени. 
  4. Възможност за отваряне и механизъм – има различни модели, с разнообразни видове механизми и вратички. За по-малките помещения се препоръчват модели, които имат плъзгащ механизъм. При по-големи може да се използват крила, които се отварят подобно на врата. При тях често има закачалки, огледало или други полезни за тази мебел опции.

Гардероби за спални

Тези компоненти със сигурност ще трябва да се вземат под внимание по време на избора, затова помислете добре предварително от какво ще имате нужда и кое би ви било излишно.

Предпочитани модели гардероби

Има няколко основни модела при тази мебел. Вашият гардероб може да бъде ъглов, вграден или от „скрит тип”. За да направите своя избор, трябва да направите пълно проучване на различните видове, както и да знаете точните размери, които ви устройват. Ако имате нужда от място и за допълнителни предмети, свързани с декора на помещението, можете да потърсите модели и с открити шкафчета, които ще ви спестят допълнително място.

Добре е да вземете предвид, че вградените модели спестяват доста място и от тях можете да изберете и вариант от „скрит тип”. За да се случи това, просто трябва да съчетаете по подходящ начин вратичките на тази мебел с останалата част от обзавеждането в стаята. Най-идейното в този случай е сливане на цвета с този на стената или поставянето на големи огледала, от които всеки се нуждае в такова помещение. 

Дайте воля на въображението си и не правете компромис с личния си комфорт при избора на нов гардероб за вашата спалня.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!



 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама