Протест за оставката на столичния кмет

18:43, 12 окт 22 / София 25 3016 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

За 17 години, в които Фандъкова и екипът й са власт, не се решиха нито един от проблемите - със застрояването, с мръсния въздух, с паркоместата, с трафика, нито с малкото места в детските градини, заяви Борис Бонев от „Спаси София”.

Сдружението организира протест пред СО с искане за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Управлението на Фандъкова вече се е доказало на какво е способно и е време да подаде оставка”, изтъкна Бонев и добави исканията си: „Предлагаме на останалите политически организации три мерки. Първата е всички решения на СО да се взимат в интерес на гражданите, а не Столичната община да го играе адвокат на всички фирми, печелещи обществени поръчки и след това изпълняващи ги изключително некачествено. Второто е да спрем с ремонтите на ремонтите, и вместо ул. „Шишман” да бъде ремонтирана 5 пъти, най-сетне да насочим тези средства към кварталите, за да може „Люлин”, „Овча Купел”, „Красно село или „Хаджи Димитър” също да получат инвестиции за инфраструктура. Третият принцип, върху който искаме да се обединим, е да се носи отговорност, когато има проблем, всички да даваме отговори, да се появяваме пред медиите и да отговаряме на неудобни въпроси”.

„Ще продължим да оказваме постоянен натиск, каквото правим и през последните 13 години”, подчерта той, цитиран от БГНЕС. Не е нужно да откриваме топлата вода, решенията отдавна са намерени, трябва обаче да бъдат приложени”.

Неуспешен опит 

Неуспешен бе опитът на заместник-председателя на Столичния общински съвет Борислав Иванов да свали украинското знаме от фасадата на сградата на Столичната община.

Аз съм член на Комисията по обществен ред и сигурност и ще направя така, че украинското знаме да бъде свалено. Днес не успях, тъй като то беше охранявано от трима полицаи и трима общински съветници от ГЕРБ. Загубихме битката, но войната ще бъде спечелена, украинското знаме рано или късно ще бъде свалено”, заяви пред БГНЕС Иванов.

Преди дни общинският съветник от от групата на Патриоти за София” заяви, че иска да се присъедини към политическата група на Възраждане”. Бях избран от листата на ПП Атака”, но тъй като политическата партия, на която вярвах, измени на думите си и отстъпи от принципите си, аз снемам доверието си от нея, Искам да изявя желанието си да се присъединя към ПП Възраждане”, чиято идеология ценности и позиции напълно се припокриват с моите”, каза той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама