Арести в Русия за взрива на Кримския мост

09:37, 12 окт 22 25 2264 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) съобщи, че е задържала петима руснаци и трима граждани на Украйна и Армения за експлозията, която повреди Кримския мост миналата събота.

Камионът, взривил се на Кримския мост, никога не е бил в България

ФСБ съобщи, че експлозията е организирана от Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната и неговия директор Кирил Буданов, предава „Ройтерс“, позовавайки се на „Интерфакс“.

Според Руската федерация взривът е причинен от камион бомба. Русия изнесе информация, че превозното средство е тръгнало от България, но нашите служби отрекоха информацията, пише БТА.

Русия вкара и българска следа във взривяването на Кримския мост

В съобщението на ТАСС се казва, че взривното устройство е било скрито в рула със строително полиетиленово фолио, натоварени на 22 плета с общо тегло 22 770 килограма, и в началото на август е било изпратено от морското пристанище на Одеса в Русе по договор между „Транслогистик УА“ (Киев) и Baltex Capital S.A. (Русе).

От Русия твърдят, че товарът е бил прехвърлен от България в пристанище Поти (Грузия), а след това в Армения.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни! 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама