Русия вкара и българска следа във взривяването на Кримския мост

22:13, 09 окт 22 25 3069 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Взривът на Кримския мост е организиран от украинските специални служби, заяви президентът на Русия Владимир Путин на среща с ръководителя на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин, цитиран от ТАСС.

Той дори определи случилото се като „атентат“. Бастрикин потвърди това и добави, че в подготовката на атентата на украинските специални служби са помогнали граждани на Русия и чужди държави.

Зеленски за Кримския мост: Над Украйна беше слънчево, а над Крим - облачно

„Няма съмнение. Това е акт на тероризъм, целящ да бъде разрушена изключително важна инфраструктура на Руската федерация“, каза Путин. Това е първото му публично изявление след вчерашната експлозия, която разруши част от моста, свързващ Крим с руската транспортна мрежа, отбеляза ДПА.

Според Бастрикин маршрутът на взривения камион вече е установен. „Това са България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарският край. Установени са и превозвачите - хората, които са участвали в организацията на движението на камиона. С помощта на ФСБ беше възможно да се идентифицират заподозрени лица сред тези, които може да са подготвяли терористична атака, както и хора, които действат на територията на Руската федерация“, добави Бастрикин, цитиран от ТАСС.

Трима души са загинали при взрива на Кримския мост

Мощният взрив, за който руските власти твърдят, че се дължи на зареден с експлозиви камион, повреди Кримския мост, който беше открит през 2018 г., пише bTV.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама