Никотинови дъвки – новата опасна мода при учениците

15:04, 11 окт 22 25 1997 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Никотиновите „дъвки“ са новата опасна мода сред учениците. За това предупреди във Facebook председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на 119 училище в столицата Диян Стаматов.

Дъвките са забранени за продажба на лица под 18 години. „Въпреки това лесно достъпни за всеки ученик. Изглеждат като малки дъвки, но с вредно въздействие за всеки подрастващ. Децата не са виновни, че лесно им се продават. След лятната вълна на „райския газ“, новата „модна“ тенденция е със същата опасна сила“, обясни Стаматов.

Той публикува и снимка на опаковката на дъвките. Кратка проверка в интернет показва, че те са рекламирани като „най-силните никотинови паучовеи могат да бъдат закупени за под 10 лв.

„В България навсякъде се продават без проблем цигари, електронни цигари, никотинови „дъвки“... всичко. На деца и ученици, без никакъв контрол. Иначе е уж забранено! Къде е вината? Според мен на първо място в търговците, които за дребна печалба са способни на всичко. След това е в родителите, които дават парите. После не знаят за какво се ползват същите тези пари. Най-вероятно повечето от родителите дори не са чували за „новите никотинови дъвки“. Това обаче не отнема тяхната отговорност и необходимост от сериозен домашен контрол. Но, понеже всичко се случва в и около училище, всеки би търсил вина и отговорност на училището. А знае ли някой, че реално училището нищо не може да направи! Нищо! По редица причини! Контролът на търговските обекти е важен! А той е занижен до степен на мърлевщина. Родителският диалог, всеки ден е изключително ценен. И чак тогава идва училището! А то в прекрасната ни страна - реално е за всичко“, пише още Стаматов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама