Мандарините – щит срещу болестите в есенния сезон

18:35, 11 окт 22 / Любопитно 25 2042 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Мандарините укрепват имунната система и повишават устойчивостта на организма към заболявания през есенния сезон. Пиенето на сок от мандарини всяка сутрин предпазва от болести, пише „Haber7“.

Най-важното предимство на напитката е, че тя е богата на витамин С. Той укрепва имунната система, като задоволява нуждата на организма от витамини и минерали по най-естествен начин.

По колко мандарини на ден да ядем, за да не напълнеем?

В същото време е мощен източник на антиоксиданти, бори се с раковите клетки, прочиства цялото тяло от главата до петите от токсини и намалява възпаленията, пише БГНЕС.

Когато се консумира редовно, той се бори със свободните радикали в организма и поддържа вътрешните органи здрави. Помага за намаляване на повишените нива на холестерола в кръвта и предпазва от сърдечносъдови заболявания.

Нормализира кръвното налягане. Увеличава количеството на колаген в организма, премахва признаците на стареене.

Възстановява баланса на чревната микрофлора, поддържа здравето на червата. Подпомага работата на храносмилателната система.

Повишава устойчивостта на организма към сезонни заболявания като грип, настинка и укрепва имунната система.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама