Пробив: „Васко Жабата” вече е на Warner Music

09:26, 08 окт 22 / Любопитно 25 4424 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Превърналият се в хит „Васко Жабата“ вече е собственост на една от трите най-големи музикални компании в света – Warner Music.

Гигантът издаде и ремикс на парчето, който е записан от италианския диджей Фабрицио Паризи и „The Editor”. Самият Паризи е с български корени.

Песента на оркестър Камчия („Комбайна вършачка“) привлече интереса на гиганта, след като стана най-стриймваната в България и една от бързо разпространяващите се мелодии в „Тик-Ток”. Ретро чалгата се изкачи до първите места в Сърбия, Хърватска и Словения, а напоследък трупа популярност и в Германия, Австрия, Турция, Холандия, дори Швеция и Швейцария.

Ремиксът достига до Warner Music с помощта на българския лицензиант – „Орфей мюзик“.

Фабрицио Паризи е един от най-популярните италиански DJ артисти в Източна Европа и Близкия Изток. Медиите припомнят, че той има над 3500 концерта на живо по цял свят и 7 сингъла в каналите на MTV, пише bTV.

Официалният видеоклип на ремикса на Паризи е в канала на „Warner Music SEE“, който е описан като „каналът на Warner за Източна Европа и Балканите (Унгария, България, Румъния, Сърбия, Хърватия, Словения)“, но прави впечатление, че там има само 169 последователи. Песента е пусната на 5 октомври, а до момента е гледана от над 113 000 души.

В „Спотифай“ пък ремиксът носи клеймото на Warner Music Полша. Там има 2 ремикса - клубен с дължина 2,56 минути и Extended с дължина 4,17 минути.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама