Гешев: Да съм заложник за съставяне на правителство - би било смешно и тъжно

12:25, 07 окт 22 25 2072 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Не вярвам да съм заложник за съставяне на бъдещо правителство, защото няма основания за моето отстраняване и мисля, че това се видя в процедурата, която беше изключително забавна във Висшия съдебен съвет. Явно е, че това няма как да стане, и защото единствената процедура, която би могла да се осъществи, не е в съответствие със закона , а тази, която е в съответствие със закона, е Велико народно събрание и промени в Конституцията. Това каза пред журналисти в Поморие главният прокурор Иван Гешев. 

Дали съм заложник за съставяне на правителство - ако това е вярно, би било смешно и тъжно. Смешно на първи прочит, поради причината, че хора и политици, които говорят за съдебна реформа, за върховенство на закона, за права на човека и за какво ли още не, явно нарушават същите тези принципи. Защото принципът за разделение на властите едва ли може да се съвмести с това лично - понеже не харесваш или по някакви други, надявам се нелегитимни причини, искаш да отстраниш председателя на ВКС, ВАС или главен прокурор“, добави Гешев. Той посочи, че това е тъжно, защото показва липса на държавност, и поради простатата причина, че на всеки български гражданин основните проблеми в момента са войната, инфлацията, миграционният натиск, ситуацията с престъпността, ще има ли отопление през зимата.

Някой да реши реалните проблеми, не да се занимава с измислената съдебна реформа

„Самият факт, че някой би повдигнал този въпрос, означава, че има някакви други цели, които не са интересите на българските граждани. За съжаление би означавало, че интересите на българските граждани са разменна монета, търгашество за решаване на лични, политически или някакви други интереси“, коментира още Иван Гешев, цитиран от БТА. 

Главният прокурор и неговите заместници Даниела Машева и Борислав Сарафов участваха в българо-баварски семинар за прокурори, съдии и разследващи служители от ДАНС и МВР на тема „Противодействие на интернет-престъпността и прането на пари". Организатор е Фондация „Ханс Зайдел“. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама