Някой да реши реалните проблеми, не да се занимава с измислената съдебна реформа

14:44, 05 окт 22 25 1913 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че война между прокуратурата и МВР няма. Той направи коментара в Плевен на форум под надслов „Правосъдие в бъдещето - прокурори и ученици говорят за право“, предаде БНР. 

Иван Гешев каза, че институциите трябва да си съдействат в борбата срещу престъпността, а не да се обвиняват: „Независимо кой е начело на определени държавни институции, институциите трябва да си взаимодействат. Те трябва да работят, защото са избрани, защото държавата им плаща заплати и за мен е обидно някой да каже: „Аз няма да работя с този, защото този е начело на определена държавна институция. Ами, подай си оставката. За какво взимаш заплата начело на тази държавна институция? Ти взимаш заплата, за да работиш за българските граждани, в борбата с престъпността“.

Главният прокурор каза още, че през последната година престъпността залива улиците ни и е срамно, че българската държава не може да реши този проблем.

Гешев призова политиците да свалят розовите си очила

Наркотици заливат улиците. Може да си купиш наркотици по-евтино, отколкото алкохол. Оттам нататък може да си караш дрогиран. Оттам нататък никой не е в безопасност. Какво правим? Правим си някаква пропаганда по медиите: „Гешев е лош, прокуратурата е лоша, а ние сме страшно добри“.

И още: „Някой трябва да седне и да реши реалните проблеми, а не да се занимава с така наречената - аз 30 години го слушам, измислената съдебна реформа. Това се смята да закриеш, да махнеш някой и да си сложиш собствен човек. Ето, това е съдебната реформа в България. „Или да обслужиш някой олигарх, както се оказва, с някои промени, които няма да цитирам“, коментира ръководителят на държавното обвинение.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама