Фандъкова кани чужденци да следят ремонта на жълтите павета

11:25, 06 окт 22 / София 25 2391 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

След като дълго време управляващите в София от ГЕРБ твърдяха, че всичко около ремонта на жълтите павета пред Народното събрание е наред, качествено и по правилата, в последните дни администрацията на града се осъзна и смени тона, пише „Сега“.

Унищожават жълтите павета с... чук (ВИДЕО)

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова обяви днес на сесията на Столичния общински съвет, че по нейна инициатива ще бъде създаден експертен съвет от български и чуждестранни специалисти, които да дават съвети как да се редят паветата. „В него каним едни от най-добрите експерти в София да дадат своето становище за начина на нареждане. Каним и експерти от чужбина от градове, с които работя в добро партньорство. Очаквам експертният съвет да препоръча решения, които след това ще бъдат съгласувани с Националния институт за недвижимо културно наследство. Ще ви държа в течение, защото това е най-знаковият обект, който изпълняваме“, коментира кметът. Тя допълни, че е възложила да се вземат и повторни проби от участъците с разместените павета.

Компромиси няма да има

Фандъкова повтори за пореден път, че всички участъци с некачествено наредени и разместени павета ще се пренаредят за сметка на изпълнителя „Трейс Холд Груп“. „Компромис с никой по веригата – от проектанта през надзора до изпълнителя, няма да бъде направен. Заложените санкции за некачествено строителство са в размер на 830 000 лв. (преди дни Фандъкова обяви, че глобява „Трейс Груп Холд“ със 100 000 лв. заради чупене на жълти павета от работници на обекта). Разбира се, там има и сериозни санкции за забавяне. Те могат да бъдат наложени, когато приключи изпълнението. Твърдението, че санкциите могат да бъдат наложени сега, означава да се спаси фирмата, защото санкция сега няма да издържи в съда“, каза още Фандъкова.
 
 
Тя уточни, че този участък за пренареждане на жълтите павета е само 5% от общия договор за реконструкцията на зона 4 на обща стойност 17 млн. лв.  Договорът е за цялата зона 4. „Това е най-знаковият обект и няма да допусна да остане в този вид“, обеща Йорданка Фандъкова.
 
***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама