Всички звезди полудяха по Италия

13:04, 02 окт 22 / Любопитно 25 2350 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Отминалото лято върна отново знаменитостите в Италия след два летни сезона, белязани от ограничения заради коронавируса. Това лято сякаш всички пътища на ВИП персони водеха към апенинската държава.

Откритото през април Биенале на изкуствата, продължаващо до края на ноември, привлече плеяда от творци, културни критици и анализатори във Венеция. Там те можаха да се насладят или изумят от творбите на Ай Вейвей, Лоренцо Куин, Клер Табуре, Аниш Капур, Марлен Дюма и много други, изложени на различни места в „Града на каналите“ в допълнение към творбите, представени в националните павилиони и в общите експозиции на Биеналето. В края на август и началото на септември ежегодната Венецианска мостра пък събра кинозвезди от целия свят на остров Лидо.

Седмицата на Модата в Милано, както и редица ревюта на открито в Рим, сред което това на „Валентино” на прочутите Испански стъпала, бяха като магнит за ВИП персоните.

Концертът на най-успешната към момента италианска рок банда „Монескин” на античния хиподрум „Циркус Максимус” в Рим в началото на юли пък освен с блестящите изпълнения на вокалиста Дамиано Давид и компания привлече вниманието на медиите и с това, че сред зрителите бяха Анджелина Джоли и най-голямата й биологична дъщеря от брака с Брад Пит - Шайло. Оказа се, че двете красавици не са в Италия само за концерта или на почивка. Анджелина Джоли в качеството си на режисьор снима на Апенините новата си продукция „Безкръвно”, която доведе в Италия още една красавица - Салма Хайек. Джоли и Хайек на няколко пъти бяха засичани и на шопинг из Рим, където са снимките на новата продукция.

Цяло лято из Италия обикаляше австралийската кинозвезда Ръсел Кроу. Той не пропускаше да отбележи всеки етап от туристическата си обиколка със селфита, качени в акаунтите си в социалните мрежи. Селфито от Колизеума в Рим в даден момент бе трансформирано в пародия, в която Ръсел Кроу се появяваше насред италианския парламент в разгара на политическата криза през лятото, довела до предсрочните избори на 25 септември, на които спечели десницата. „След руините на Колизеума, Ръсел Кроу е насред руините на парламента“, пишеше към пародийната снимка, дело на критици на италианските политици и фенове на актьора.

Това лято латино дивата Дженифър Лопес се ожени на два пъти в САЩ за Бен Афлек. Първо на тайна церемония в Лас Вегас, а после през август и на пищно парти в имението на актьора в Джорджия. Но и след двете сватби звездната двойка, известна вече като Бенифър, предпочете да отиде на меден месец в Италия. Първият път се спряха на остров Капри, където папараците и феновете им ги следваха неотлъчно из криволичещите тесни улички. На Капри Лопес между впрочем пя на концерт на ЮНЕСКО в подкрепа на Украйна. А сред зрителите бе засечен бившият италиански премиер Матео Ренци. След втората си брачна церемония Бенифър заминаха на гости на актьора и режисьор Джордж Клуни и половинката му, адвокатката и правозащитничка Амал, във вилата им „Л’Олеандра” в Лалио, на брега на езерото Комо в Северна Италия. Бенифър бяха засечени по време на това пътуване в Италия и на шопинг в Милано, както и на романтична разходка из градчето Менаджо на брега на Комо.

Особено силен медиен интерес породи гостуването на поп кралицата Мадона заедно с двете ѝ биологични и четирите осиновени деца на остров Сицилия в средата на август. Там Мадона отпразнува както своя 64-и рожден ден на 16 август, така и този на сина си Роко Ричи, роден няколко дни по-рано и навършил тази година 22 години. Най-пищно и екстравагантно обаче беше партито за рождения ден на поп дивата. То се състоя в датиращото от 18-и век имение „Феудо Кастелучо“ на миланската дизайнерка Луиза Бекария. Сюрреалистичен грим и бижута, кръстове, мини статуетки на Дева Мария, екстравагантни тоалети, съчетаващи елементи на португалски мозайки и на карнавални костюми - това бяха само част от акцентите в тържеството, за което модните сайтове изписаха цели фермани. Иначе по време на почивката си в Сицилия Мадона обиколи и Ното, Сиракуза и Марцамеми. Това широко отразено от медиите летуване на певицата накара мнозина да си замечтаят за посещение на „подритвания от Италианския ботуш остров“, където се намират Етна, Таормина, Рагуза, Катания, Чефалу, Сиракуза, Ното, Агридженто, Марсала, Камастра, Трапани, Месина.

Основната съперничка на Мадона в певческата индустрия – Лейди Гага, пък през юни беше също в Италия. Тя съчета туризма с професионален ангажимент, тъй като бе поканена да пее на сватбата на британския хедж фондов и инвестиционен милиардер Алън Хоуърд, бракосъчетал се с инфлуенсърката, специалистка по безглутенови ястия и кулинарната писателка Каролин Байрън в имението „Вила Олмо” в Комо, на брега на едноименното езеро.

Както всяко лято и тази година британската кинодива Хелън Мирън предпочете да летува в своята датираща от 16-и век масерия (типична пулийска къща) в Тиджано, близо до град Санта Мария ди Леука в местността Саленто в италианската област Пулия. От години Мирън е буквално омагьосана от това кътче на Италия. Миналата година тя дори засне там в шеговит клип, насърчаващ противоковидната ваксинация, за който се бе дегизирала като пулийска провинциална дама и в който си партнираше с италианския комик Кеко Дзалоне. Пред медиите Мирън признава, че в къщата си в Тиджано се отпуска и се наслаждава на живота.

Световноизвестният вокалист на „Монескин” Дамиано Давид и годеницата му, блогърката и писателка Джорджа Солери, също предпочетоха летуването из маслиновите гори на Пулия вместо на екзотичен карибски остров или в далечна азиатска държава. Те обиколиха това лято Кастелана Гроте в Саленто и Тайга ди Кампомарино в провинция Таранто.

В Пулия малко след това дойде с приятели и басистката на „Монескин” Виктория Де Анджелис. Тя обиколи Санта Мария ал Баньо, Портоселваджо и Нардо в провинция Лече, като от някои места пусна доста горещи фотоси по бански.

По на север - в курортното градче Рапало в района на Генуа, летува през август испанската кинодива Пенелопе Крус с двете си деца от актьора Хавиер Бардем - Луна и Лео, пише БТА.

Това стълпотворение на звезди накара някои издания да коментират, че всички са полудели по Италия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама