Търгът на „Вера Су“ се провали заради „мижав интерес“

14:23, 28 сеп 22 25 2285 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Корабът „Вера Су“, който заседна преди около една година край Яйлата, трябваше днес в 11 часа да бъде продаден на търг с явно наддаване в сградата на „Морска администрация – Варна“, но нито една фирма не е внесла документи за участие в аукциона, съобщава БНР.

2 млн. лева е струвала операцията за кораба „Вера Су“

Срокът за подаване на документи за наддаването изтече вчера в 17:30 часа. Началната цена е 460 хил. щадски долара без ДДС. 

Очаква се по-късно през днешния ден от Министерството на транспорта да дадат подробности за тръжната процедура и за това кога ще се проведе евентуален втори търг.

България ще строи нов спасителен кораб с европари

Припомняме, че превозващият над 3000 тона азотни торове кораб заседна край защитената местност в Камен бряг на 20 септември миналата година. Повече от месец властта се забави с изтеглянето му поради проблеми с товара и пробойни вследствие на удари в скалите. А спасителната акция по изваждането на кораба струваше около 2 милиона и 700 хиляди лева, като се очаква държавата да си върне поне половината сума от продажбата на кораба, тъй като застрахователят отказа да покрие разноските по спасяването му.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама