„Левски“ призова феновете си на бунт срещу БФС

10:43, 22 сеп 22 / Спорт 25 2300 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Футболен клуб „Левски“ влезе в открита конфронтация с БФС и призова феновете си да не се съобразяват с наказанието за един мач пред празни трибуни. Бунтът срещу ръководството на българския футбол ще се изрази в това феновете да нахлуят на трибуните, независимо от санкцията, пише „Сега“. От „Герена“ в прав текст призоваха Боби Михайлов да си ходи.

Повод за недоволството на „Левски“ е именно наложеното наказание, дошло след дербито с „ЦСКА София“, спечелено с 2:0. Отборът беше наказан с един мач без публика и глобен с общо 13 300 лева за провиненията на „синята“ публика по време на Вечното дерби.

„... на нашия клуб са наложени редица наказания, сред които и най-тежкото възможно - забрана за игра пред публика. Стоически изтърпяхме съдийските подигравки с „Левски“ в мачовете с „ЦСКА 1948“ и „Локомотив“ (София). Решихме да се концентрираме върху собствените си грешки. Няма, обаче, да приемем претенции за принципност от страна на футболната ни централа и нейните комисии единствено на гърба на „Левски“, пишат от клуба в обръщение към своите привърженици.

„Сините“ посочват нередности, според тях, в процедурата при налагане на наказанието. Дават и примери с подобни прояви на други отбори, които обаче не са били санкционирани, или пък наказанията са били отменени.

„Нека да е напълно ясно. Не искахме специално отношение, нито привилегии, а да бъдем еднакво третирани с всички други клубове. Не го получихме. Затова каним нашите привърженици да напълнят стадиона на следващия мач с „Ботев“ (Пловдив). Вие ги спрете, господин Михайлов! Или послушайте съвета ни и си вървете завинаги!“, завършва изявлението на „Левски“.

Привържениците на „сините“ застана зад ръководството

Националният клуб на привържениците на Левски подкрепи ръководството на „сините“.

Двойният аршин в българския футбол, гарниран със професионално подпийване и припадане на публични места, мазане с тонове гел и трупане на още повече тонове сланина, доведоха дотам, че футболът в България да бъде трагична пародия на най-популярния спорт, а националният ни отбор да е футболно джудже. Несправедливото и скандално отношение към нашия клуб е интегрална част от големия проблем (...).

За съжаление, дълго време ръководствата на клуба ни се примиряваха с това, въпреки волята на НКП, структурите ни в София и страната, както и милионите неорганизирани привърженици на Левски. Ние неведнъж сме предлагали, Левски не просто да се разграничи от всички тези циркове, а да се бори срещу тях. Вместо това, нашият клуб подкрепи Борислав Михайлов на предния, изключително съмнителен конгрес на БФС, вместо навреме да се издигне свой кандидат, за когото да се потърси широка подкрепа.

Слава на Бога, времената на примирението с гаврите свършиха. Изключително сме щастливи, че сега в Левски има хора, които да кажат СТИГА! Стига на некомпетентността, стига на наглостта, стига на подигравките с Левски! Поради тази причина обявяваме ПЪЛНА МОБИЛИЗАЦИЯ! ВСИЧКИ НА МАЧА С БОТЕВ! ВСИЧКИ ЗАД ЛЕВСКИ!“, написаха от НКП, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама