Президентът: Елизабет II остави незабравим спомен за мъдрост и доброжелателност

12:50, 19 сеп 22 / Политика 25 2164 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Срещите с кралица Елизабет II остават незабравим спомен за мъдрост, за доброжелателност и за удивителния начин, по който тя пренасяше уроците от миналото към предизвикателствата на нашето съвремие. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Лондон. 

Държавният глава е в столицата на Обединеното кралство заедно със съпругата си Десислава Радева, където участват в траурната церемония за погребението на кралица Елизабет II.

Малко са личностите като Нейно Величество кралица Елизабет II, оставили толкова дълбока и ярка следа в световната история с далновидност, със силен държавнически усет и отдаденост на мисията си в служба на своята държава и народ“, подчерта президентът. По думите му не е случайно, че дори след смъртта си кралица Елизабет II продължава да обединява – нейните сънародници чакат с дни, за да се поклонят пред паметта й, а на траурната церемония в Лондон са дошли държавни и правителствени ръководители от цял свят.

Уестминстърското абатство отвори врати за погребалната служба на Елизабет II

Тук сме, за да изразим от името на българския народ нашите искрени съболезнования към кралското семейство и към народа на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия“, каза Румен Радев, цитиран от прессекретариата на институцията. 

Държавният глава поздрави Негово Величество Чарлз III с обявяването му за крал. „Вярвам, че той ще продължи достойното дело на кралица Елизабет“, каза президентът и изрази увереност, че водени от общи ценности и интереси, България и Великобритания ще задълбочават и обогатяват своето сътрудничество в името на мира и благоденствието в Европа.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама