Прочутият надпис „Холивуд” в Лос Анджелис ще бъде ремонтиран

15:20, 18 сеп 22 / Любопитно 25 1825 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В Холивуд не само звездите се подлагат на лифтинг - известният монументален знак на изписаното с главни букви название на прочутия район на Лос Анджелис също ще бъде освежен, съобщи АФП.

Прочутият надпис, монтиран през 1932 г. над световната столица на киностудиата, ще бъде ремонтиран преди честванията на вековния си юбилей следващата година.

Работата по него започва в понеделник и се очаква да продължи осем седмици, обяви организацията „Холивуд сайн тръст”, която отговаря за знака, пише БТА. 

Звездите, които най-много замърсяват въздуха със самолетите си

След почистване със струя под налягане, 14-метровите букви ще бъдат пребоядисани. Общо 1500 литра грунд и бяла боя са осигурени за процедурата.

Този знак е гордост за Лос Анджелис и нямаме търпение феновете по света да го видят обновен за специалната годишнина”, каза президентът на „Холивуд сайн тръст” Джеф Заринам.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама