Властите предупредиха в наводнените села да се пазят от измами

17:06, 17 сеп 22 25 2160 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От Общинския кризисен щаб разпространиха съобщение във връзка с преодоляването на щетите от бедствието, сполетяло някои села в община Карлово и обезщетяването на пострадалите. „Право да влизат по домовете и да описват щетите по сградния фонд и покъщнината имат само представители на комисиите, утвърдени със заповед на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов или областния управител на област Пловдив Ангел Стоев. Те би трябвало, преди да започнат описа, да се легитимират по надлежния ред”, предупредиха от щаба.

Държавата отпусна над 10 млн. лв. за справяне с щетите в Карловско

Всички опити на частни лица да влизат в домовете на пострадалите и да описват имущество са на ръба на закона и Общинският кризисен щаб не носи отговорност за тяхната дейност. Предупреждаваме, че са възможни измами и злоупотреби с дарения, затова призоваваме хората да контактуват само с официалните представители на Кризисния щаб, Община Карлово, Областната управа, служителите на полицията и армията. От своя страна Кризисният щаб ще информира полицията и правоохранителните органи при всяко съмнение за нерегламентирана дейност на територията на пострадалите села и общината”, се казва още в съобщението.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама