„Таймс“: Най-добрият университет в Обединеното кралство е...

13:35, 17 сеп 22 / Свят 25 2441 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Университетът в Оксфорд си върна първото място в годишната класация на „Таймс" и „Сънди таймс" за най-добро висше учебно заведение в Обединеното кралство.

След 12-годишно прекъсване Оксфорд отново е начело в класацията, изпреварвайки миналогодишния първенец шотландския Сейнт Андрюс, а също Кеймбридж и London School of Economics.

Класацията се извършва на базата на редица фактори, включващи ниво на преподаване, задоволство на студентите и колко дипломирани си намират веднага работа или продължават успешно обучението си.

Авторката на класацията Зоуи Томас е цитирана от вестник „Оксфорд мейл“ да казва, че основната причина Оксфорд да изпревари останалите е изключително ниското съотношение студенти/преподаватели. В Оксфорд се падат по 10,5 студенти на преподавател, пише БНР. 

Томас допълва, че изключителната работа в университета по ваксината на „АстраЗенека“ срещу Covid-19 също не е за подценяване, но това не е било част от използваната методология при оценяването.

Списък на челната десетка:

1. Oxford

2. St. Andrews

3. Cambridge

4. London School of Economics

5. Imperial

6. Durham

7. University College London

8. University of Bath

9. University of Warwick

10. University of Edinburgh

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама