Екип на Майкъл Джордан продаден за рекордните 10 млн. долара

20:10, 16 сеп 22 / Любопитно 25 2087 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Екип на баскетболната легенда Майкъл Джордан беше продаден на търг за рекордната сума от около 10 милиона долара, съобщи аукционната къща „Сотбис“, цитирана от БТА.

Към момента това е най-скъпият спортен артикул, използван реално в игра и продаден някога на търг, подчертават от къщата. Екипът е обличан от Въздушния по време на финалите на НБА през 1998 г., известни като „The Last Dance“, последният му сезон с „Чикаго Булс“. Тогава „биковете“ спечелиха титлата с 4:2 победи и триумфираха с третата си поредна титла на Националната баскетболна асоциация.

Имаше около 20 оферти, а организаторите не разкриват кой е предложил най-високата оферта от 10,1 милиона долара. „Сотбис“ първоначално оцени фланелката на около 5 милиона долара, с каквато сума тръгна наддаването.

Преди това най-скъпата спортна вещ, продавана някога на търг, беше фланелката на Диего Марадона от Световното първенство през 1986-а, изтъргувана през месец май за 8,39 милиона долара.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама