Биографът на принцеса Даяна издава книга и за Елизабет II

18:40, 15 сеп 22 / Любопитно 25 2059 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Андрю Мортън, нашумял с биографията на принцеса Даяна, ще издаде книга за покойната кралица Елизабет през ноември, съобщи АП.

Биографията на Елизабет Втора ще излезе на 15 ноември. Първоначално авторът е планирал книгата със заглавие „Кралицата“ да бъде публикувана през 2023 г. Смъртта на Елизабет Втора е променила графика му.

Тя беше кралица, отдадена на семейството и нацията. През всички тревожни периоди, по време на пандемията тя беше символ на нашето национално обединение“, каза Мортън в свое изявление.

Според издателството „Grand Central Publishing“ Андрю Мортън е използвал архиви и лични връзки с хора, близки до двореца, включително секретари и бодигардове.

Мортън е автор на книга за принц Уилям, както и на книга за Меган, съпругата на принц Хари. Никой от кралското семейство не е оторизирал автора да пише негова биография. Мортън си е сътрудничил официално единствено с покойната принцеса Даяна за написването на „Даяна: нейната истинска история“, публикувана през 1992 г. В тази биография Даяна споделя с Андрю Мортън семейните проблеми между нея и съпруга ѝ, настоящия крал Чарлз Трети, пише БТА.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама