Цветан Цветанов: Обединени в действията си можем да се противопоставим и да постигнем резултати срещу тероризма

10:18, 11 сеп 22 / Политика 25 2070 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Днес отбелязваме 21 години от кървавия атентат на 11 септември 2001 г. Прекланяме се пред паметта на 2 974 невинни жертви загубили живота си, както и пред тези, които се притекоха на помощ, в изпълнение на служебния си дълг и никога повече не се завърнаха при близките и семействата си. Това написа във Facebook страницата си председателят на ПП „Републиканци за България“ и на Евро-атлантическия център за сигурност (ЕАЦС) Цветан Цветанов, по повод 21 години от кървавите атентати на 11 септември над кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк.

Поглед назад: Трагедията, която промени света

Само за 102 минути след първия удар в Северната кула на Световния търговски център от двете кули близнаци останаха само руини. Целият демократичен свят стана свидетел на ужаса и безкомпромисните терористични действия на ислямската военна групировка „Ал Кайда“, чрез атентатите, които повлияха силно в политически, психологически и икономически аспект не само в САЩ“, пише той.

По думите му в борбата срещу подобни терористични действия, единно и ефективно службите и правоохранителните органи на международно ниво трябва да работят и да си взаимодействат, за да им противодействат ефективно. Само обединени в действията си можем да постигнем резултати“, отбелязва Цветанов.

Цветан Цветанов: Очертава се тежка политическа криза

Днес, 21 години след трагедията в Ню Йорк, заплахата не е изчезнала. Сигурността на гражданите може да бъде осигурена само и единствено чрез тясна координация между партньорите и съюзниците в евро-атлантическото пространство. Само така ще могат да се съхранят демократичните права и свободи“, посочва още председателят на ПП „Републиканци за България“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама