Индийка пребори тигър, за да спаси бебето си

20:05, 08 сеп 22 / Любопитно 25 2010 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Млада индийка се бори с голи ръце с тигър, за да спаси 15-месечния си син и себе си, съобщи АФП, като се позова на местните власти в централния индийски щат Мадхия Прадеш.

Арчана Чаудри излизала от дома си в неделя вечер в село Рохания с малкото си дете, когато ги нападнал тигър, вероятно обитаващ националния парк Бандхавгар, каза за АФП Санджив Шривастава от местната управа.

Дивата котка атакувала и щяла да захапе главата на детето, но майката се намесила, добави той. Тигърът продължил да ги напада, докато на помощ не се притекли съседи, които чули виковете за помощ на жената. Тогава животното избягало в гората, пише БТА.

Белите дробове на жената са перфорирани, тя има наранявания и на корема. Главата на момчето е одрана. „Тя е приета в болница. Животът ѝ е вън от опасност, тя се възстановява. Бебето също е добре“, каза Шривастава.

Над 225 души са загинали при нападения от тигри от 2014 г. до 2019 г. в Индия, сочат официални правителствени данни. Повече от 200 тигри са убити в периода 2012-2018 г. В Индия живее близо 70 на сто от популацията на тигри в света. През 2018 г. са регистрирани 2 967 екземпляра.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама