Митрополит Николай нападна завършилите в чужбина, от ПП му се обидиха

16:10, 06 сеп 22 25 2733 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Остро слово с препратки към политиката изнесе пловдивският митрополит Николай в края на литургията си за Деня на Съединението. Той нападна завършилите в чужбина, които след това се държат с пренебрежение към хората в България. А кандидатите за депутати от Продължаваме промяната, които присъстваха на литургията, напуснаха демонстративно църквата.

Сега те се връщат и се оказва, че освен знания, които очакаме да приложат, някои от тях са попили и презрение към родното, неуважение към родителите, краен индивидуализъм, материализъм, егоизъм и на всичкото отгоре - готовност да налага наученото насила, с методите на инквизицята заяви владиката по адрес на хората, завършили престижни университети на Запад. Той добави, че тези хора говорят за политика, но на практика се държат като религиозни фанатици, изповядващи някаква религия на омразата.

Точно след тези думи кандидат-депутатите на Продължаваме промяната" напуснаха църквата Света Богородица" и в храма остана само Никола Минчев. На службата присъстваха политици и от останалите партии, предаде 24 часа“. 

Омразата на политическа основа вече граничи с истерия. Напоследък започнахме да чуваме призиви за елиминиране и едва ли не физическо ликвидране на конкретни личности, назовавани поименно. Имам чувството, че се връщаме във времената на испанската инквизиция“, каза още в словото си пловдивският митрополит Николай. Той се върна към думите от 2013 г., когато на същата дата отново е говорил за омразата и разделението в обществото. И подчерта, че сега е по-лошо.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 19:14, 06 сеп 22

Руски православен агент е Николай.

2 Анонимен 23:46, 06 сеп 22

Този директно е подчинен на Сатаната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама