Какво казва за вас виното, което пиете?

20:40, 05 сеп 22 / Любопитно 25 2194 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Има много видове вина, с разнообразни вкусове и аромати и всеки винолюбител се затруднява в своя избор. Хората са като виното, имат различни характери, нюанси на поведение, които ги определят като личности, но затова пък всеки има свой винен език или по-скоро своя винена индивидуалност, пише изданието „Локално“, цитирано от БГНЕС. 

Разберете към кой тип личност принадлежите според предпочитанията си към виното и посветеността си на тази магическа напитка. 

Дебютанти

Те тепърва започват пътешествието си по винените пътеки, все още не са сигурни кои вина са добър избор и поради липсата на опит са склонни да избират по-евтини вина.

Туристи

Те обичат да посещават винени дестинации, да пазят спомени от пътуванията си и затова не се интересуват много от цената и качеството на виното, а искат да отнесат у дома колкото се може повече винени спомени.

Авантюристи

Те преследват всяка възможност да изследват нови „етикети“. Те са привлечени от изучаването на миризми, аромати и усещания, които съпътстват дегустацията. Те искат да научат колкото се може повече за вината от различни части на света.

Защо бялото вино трябва да е в тъмни бутилки

Традиционалисти

Този човек се наслаждава само на вина от стария свят, доказани и качествени етикети от Франция, Италия, Испания...

Любители

Те ценят виното в цялата му сложност и разнообразие, обичат всички вина и се наслаждават на виното всеки ден.

Икономически любители на виното

Наслаждават се на вино на добра цена, която като цяло отговаря на качеството на избраното от тях вино.

Страстни любители на виното

Подхождат към виното като към материал – четат всеки етикет, проучват и обръщат внимание на произхода на виното. Най-често избират органични и био етикети.

Елит

С този тип личност бъдете готови да опитате най-популярните вина в света. Всичко, което е налично и популярно, ще бъде в тяхната винена листа.

Британска фирма търси човек, който да изпрати на екскурзия с дегустация на вино

Сноби

Вече ги разпознавате – пият скъпи, оценени вина, често с пури. Всичко, за което говорят, са рейтинги, награди и цени.

Лоялисти

Те винаги знаят какво искат и много често се появяват на вашите събирания със собствена бутилка вино. Лоялистите са верни на своя избор и неохотно опитват нови вина.

Сомелиери

Тези ценители на виното възприемат виното като съществена част от едно ястие, което винаги трябва да допълва ястието, с което се сервира, и да допринася за необикновено гастрономическо изживяване. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама