Глобите за неправилно паркиране вече са видими в общинската данъчна система

15:18, 02 сеп 22 / София 25 2364 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Глобите за неправилно паркиране в София, наложени от Центъра за градска мобилност, вече могат да се видят от собствениците на МПС в общинската данъчна система още в деня на нарушението, обяви зам.-кметът на София Дончо Барбалов във Facebook.

Проверка за наложени от ЦГМ санкции се прави на електронната страница, на която се показват и дължимите местни данъци и такси тукНа следващия ден наложената санкция ще е видима и в системата на НАП. 

През първите 6 месеца на 2022 г. ЦГМ е наложил над 30 000 глоби за неправилно паркиране в столицата.

Инспекторите ще налагат санкции, след като номерът на неправилно паркирания автомобил бъде сниман и електронно разпознат. Няма ръчно въвеждане на данните на МПС-то, така че да се избегне възможност за човешка грешка.

Плащането на глобите може да става онлайн през сайта на СО, чрез банкови и други финансови институции, както и на каса в районните отдели на „Общински приходи”, както могат да се внасят и всички местни данъци и такси.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама