Славчо Велков: Омар нито е на 15 години, нито е Омар

09:49, 02 сеп 22 25 3632 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Преди няколко дни ръководен служител на МВР заяви, че на денонощие се залавят по 1000 човека мигранти. А ако следваме статистиката, че се залавят 7 пъти по-малко, отколкото преминават, би трябвало да преминават 7 хиляди на денонощие, но това е невъзможна цифра. И все пак, те са достатъчно много, след като след трагичния случай в Бургас бяха заловени около 150 в самия град. Всички тези изявления, че държавата ще отговори с цялата си мощ, са един голям балон, защото е недопустимо автобус, снет от движение, да бъде закупен от Харманли, да се придвижи на 180 км. на изток, без никой да го забележи, заяви експертът по национална сигурност Славчо Велков в студиото на „Денят ON AIR“.

Велков смята, че за границата ни трябва да ни се помогне с достатъчно технически средства и пари.

Има съмнения за полицаи, замесени в трафика на мигранти

Омар нито е на 15 години, нито е Омар. Неглижирахме проблема с Близкия Изток години наред, нямаме посланик в Сирия. Канала го командва онзи в Истанбул, който им взема документите, дава им парите и ги праща на определени адреси в Европа”, коментира той.

И така по канала се навързват разни посредници, включително с участието на такива, които трябва да си затварят очите, че е минал този автобус, че не са го видели. Как на следващия ден след гибелта на двете български момчета се появи нов автобус в Бургас?", попита Славчо Велков.

Той припомни, че няма осъден мигрант, че е пресякъл незаконно границата.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 11:52, 02 сеп 22

Като сме имали толкова умен човек защо не го издигнем

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама