Треньорът на волейболните национали подава оставка

13:07, 01 сеп 22 / Спорт 25 2233 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Ще подам оставката си пред Управителния съвет на Българската федерация по волейбол. Смятам, че така е редно, заяви селекционерът на волейболните национали Николай Желязков на летище София при завръщането на тима от Полша.

Не съм мислил, какво ще правя ако оставката не ми бъде приета и в момента не мога да мисля за това. Смятам обаче, че това трябва да направя”, добави Желязков.

България записа най-слабото си представяне на световни първенства в историята.

Аутсайдерът Мексико изхвърли България от Световното по волейбол

Тимът ни завърши на дъното в група С след загуби от Полша (0:3), САЩ (0:3) и Мексико (2:3) и остана на 20-о място в крайното класиране от 24 отбора. До момента най-ниското ни класиране бе 13-о място - на шампионата през 2002 г. в Аржентина и 12 години по-късно - в Полша, пише БГНЕС. 

Междувременно стана ясно, че Георги Сеганов е останал в Полша, където подписа договор с местния клуб Катовице. Отборът завърши на седмо място в класирането и българинът е едно от новите му попълнения. Разпределителят игра като титуляр и в трите двубоя на България. В началото на следващата седмица националът ще мине задължителните медицински тестове, преди да парафира договора си. В чуждестранната си кариера юношата на ЦСКА е играл в Турция и Италия. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама