Google Play забрани социалната мрежа на Тръмп

10:03, 31 авг 22 / Свят 25 2040 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Платформата на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп Truth Social е с отказан достъп до Google Play.

Google твърди, че платформата нарушава нейните политики за забрана на съдържание като физически заплахи и подстрекаване към насилие. Този ход затруднява изтеглянето на приложението от потребителите с телефони с Android, предаде БГНЕС.

Тръмп създава социална мрежа

Девин Нунес, главен изпълнителен директор на Truth Social, по-рано нарече Google „монополист“.

Truth Social беше пусната в App Store на Apple през февруари, въпреки че разпространението му беше съпътствано от проблеми. Приложението обаче не е налично в Google Play, откъдето се изтеглят по-голямата част от приложенията за телефони с Android.

Миналата седмица главният изпълнителен директор на Truth Social заяви, че решението за това дали приложението ще бъде достъпно „зависи от Google Play Store“. Но Google твърди, че от Truth Social зависи дали ще спази правилата ѝ.

Говорител на Google заяви пред BBC: „На 19 август уведомихме Truth Social за няколко нарушения на стандартните политики. Наличието на ефективни системи за модериране на съдържанието, създавано от потребителите, е едно от условията ни за ползване, за да може всяко приложение да бъде пуснато в Google Play“, добавиха те.

Truth Social често се описва като платформа за „свобода на словото“. Въпреки това, за да може приложението да бъде изтеглено от по-голямата част от телефоните в света, то трябва да бъде одобрено от Apple и Google.

Платформата е основана от Доналд Тръмп и е мястото, където бившият президент избира да публикува в социалните медии. След миналогодишния бунт в Капитолия в САЩ на бившия американски президент беше забранено да използва Twitter и Facebook.

Критиците твърдят, че Truth Social има проблем с дезинформацията и словото на омразата.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама