Тръмп създава социална мрежа

19:20, 21 окт 21 / Свят 25 2183 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Бившият американски президент Доналд Тръмп обяви създаването на своя собствена медийна мрежа, част от която ще бъде и социална медия с името TRUTH Social.

Целта на последната ще е да се „противопостави на тиранията“ на големите технологични компании като Twitter и Facebook, които забраниха достъпа на Тръмп до своите собствени платформи. Това се случи след негови спорни публикации около бунтовете на 6 януари и проникването на негови поддръжници в Капитолия. Дотогава Тръмп беше особено активен в социалните мрежи, като блокирането на профилите му в социалните мрежи го лишиха от 89 милиона души публика.

Facebook удължава забраната на Тръмп на две години

„Живеем в свят, в който талибаните имат огромно присъствие в Twitter, а същевременно на вашия любим американски президент е отнета думата. Това е неприемливо“, пише Тръмп в прессъобщение, цитирано от БНР.

Приложението ще започне своята бета версия за поканени потребители през ноември 2021 г. Очаква се национално разпространение през първото тримесечие на 2022 г.

Откриването на мрежата съвпада със създаването на Trump Media and Technology Group (TMTG). Компанията ще стане публична чрез сливане ѝ с Digital World Acquisition Corp., на текуща пазарна стойност от 875 милиона долара и потенциална печалба от 825 милиона долара в допълнителни акции. Компанията ще предостави абонаментно видео по заявка, включващо „програми за забавление, новини, подкасти и други“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама