От 1 септември изплащат компенсации за неприети в ясли и градини деца

16:48, 28 авг 22 25 1994 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

От 1 септември ще се компенсират разходите на родителите, пряко свързани с отглеждането, възпитанието и обучението на деца от 3-месечна до 3-годишна възраст, които, поради липса на свободни места, не са приети в общински детски ясли и яслени групи в общински и държавни детски градини.

Средствата ще се изплащат до приемането на детето в общинска детска ясла или в яслена група на общинска или държавна детска градина“, обясни за БНР Мария Минчева - директор на Дирекция образование в Столичната община. 

Всеки един родител може да подаде искане за получаване на средства към районните администрации по местоживеене. След това районните администрации изпращат одобрените от тях искания към Столична община. Ние изпращаме обобщената справка от всички 24 района на територията на Столична община на МОН, което министерство осигурява средствата, които средства след това, по обратния ред се връщат към районните администрации, за да ги получат родителите“, посочи Минчева.

Според решение на последното редовно правителство държавата е отделила общо 608 729 лв. за семейства, за чиито деца не е осигурено място в детска градина. От тях 604 637 лв. са за Столичната община, а 4 092 лв. са за община Пловдив.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама