Тролове впрегнати в кампания по опазването на Пролет Велкова „НА ВСЯКА ЦЕНА“ 

19:00, 26 авг 22 25 3767 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В края на вчерашния ден, Topnovini.bg публикува статия, свързана с действията на Пролет Велкова като член на Съвета за електронни медии по време на защитата на отчета на Емил Кошлуков за последните 6 месеца от мандата му като генерален директор на БНТ. Макар и редакцията на сайта да осъзнаваше, че материалът е остро критичен, последващите събития изненадаха дори и нас.

Пролет Велкова атакува ключови журналисти от БНТ и опита да се намеси в работата на обществената телевизия

Оказва се, че статията и приложеният запис са предизвикали истинска истерия в определени кръгове, тъй като в коментарната ни секция ни се изсипаха значително количество постове. Интересното в случая е, че част от коментарите видно са съгласувани и координирани, като в един от тях е включен текст, който прилагаме без редакция:

„Ей, Топновини, говорих с по-добри журналисти от вас и те казаха, че тоя материал не е за първа страница - махнете го да не се вижда толкова, че се излагате!!!!!

ДО ВСИЧКИ:

Пишете коментари под статията от линка оп предишното съобщение, като включвате следните точки:

- Пролет е добър и уважаван журналист с висок морал;

- Кошлуков е много по-зле от нея и трябва да бъде махнат от БНТ веднага;

- В БНТ трябват промени, в това число - лицата вече не стават - има по-добри журналисти, които да влязат в БНТ;

- Материалът на сайта трябва да бъде махнат, защото няма журналистически качества;

Действайте бързо, защото трябва да опазим Пролет Велкова на всяка цена!!!”

Координирането на тролове в социалните мрежи отдавна е добре разработен бизнес. Използването им в коментарните секции по конкретни статии - също. Публикуването на опорните точки и съобщението, с което те са спуснати до „всички“, обаче, е истинска рядкост.

Тя, от своя страна поставя редица въпроси:

Кой има интерес от опазването на Пролет Велкова „на всяка цена“?

Има ли политически сили, които са тясно свързани с Пролет Велкова и може ли те да имат участие в тази координирана кампания?

Ако няма политически кръгове - то кои са заинтересованите от „опазването” на Пролет Велкова и откъде имат ресурс за това?

Има ли връзка опазването на Пролет Велкова, „НА ВСЯКА ЦЕНА” с предстоящата предизборна кампания и ролята ѝ в медийния регулатор?

От своя страна, ние от Topnovini.bg заявяваме твърдо и ясно, че ще продължаваме да работим за спазването на свободата на словото в България; за опазването на журналистическата професия като цяло и журналистите в България - в частност. Дори това да означава да продължаваме да следим и записваме всяко заседание на Съвета за електронни медии. Времето на политическите диктати в медийния сектор в България трябва да спре. Надяваме се членовете на СЕМ да го осъзнаят.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 5
1 Аз пък не съм Анонимен 21:41, 26 авг 22

Вече има подписка за оставка на СЕМ - https://www.peticiq.com/373481

2 Явор 09:06, 28 авг 22

Браво на Кошлуков . Трябва да има повече хора като него за свободата на словото.

3 Емилия 13:27, 28 авг 22

Харесвам Кошлуков
Харесвам БНТ
Стойностни предавания,в които се дава и друга гледна точка
Не се търси”жълтото”както е в др.две така наречени големи ТВ
Мога да дам още аргументи,но мисля,че това е основното
Благодаря за вниманието и се надявам да си остане сегашния шеф на БНТ

4 dpbi2003 18:59, 28 авг 22

В дарик радио служат на наследници на агенти на комунистическата държавна сигурност. Постоянно тръбят за свободата на словото, a пазят високите си заплати като слугуват на тесни партийни интереси.Не зная как е възможно тази пролет ли е, есен ли е да бъде назначена в СЕМ?

5 Ахерононимен 09:21, 29 авг 22

соросното творение Пролет Велкова е в пенсинна възраст и я избирт в мандат 2022 -2028 откъде накъде сем има мандат повече от парламент дори, махайте всички в пенсинна възраст има достатъчно безработни

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама