Рашков защити ареста на Борисов и обяви, че е имало неотложност

10:35, 26 авг 22 / Политика 25 2225 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков защити действията при ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и заяви, че той е бил по неотложност, пише „Сега“.Това се случва само дни след като Софийския административен съд обяви окончателно задържането на бившия премиер в средата на март т.г. за незаконно.

Съдът окончателно обяви ареста на Борисов за незаконен

„Нито един не пожела да прочете материалите, съпътстващи така оспорваната заповед за неговото задържане за 24 часа. В решението на административния съд отново е казано, че в заповедта не са записани фактическите основания. А заповедта не може да ги съдържа по една много проста причина – те са 470 страници и не могат да намерят място в една страница – бланка за задържане. А по времето на Терзийски и Младен Маринов те задържаха за 24 часа когото пожелаят и такъв шум вдигаха. Имаше неотложност в друг смисъл, но този въпрос е чисто правен“, аргументира се Рашков пред БНТ.

Борисов беше задържан вечерта на 17 март, заедно с бившия финансов министър Владислав Горанов и PR-a на ГЕРБ Севделина Арнаудова. Тримата останаха в ареста за 24 часа, след което бяха освободени. След това Софийският районен съд (СРС) обяви за незаконни задържанията и на тримата.

От МВР обясниха, че разследването е по сигнал на гражданското сдружение „Боец“, свързан със снимките с пачки евро и златни кюлчета, както и с твърдения на Васил Божков, че е бил изнудван да плаща подкупи на Борисов. Още през април СРС обяви задържането за незаконно, като в решението си съдия Николай Урумов посочи, че не е имало нито едно събрано доказателство за съпричастност на бившия премиер с разследваното изнудване на Васил Божков, а от заповедта за задържане на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) не ставало ясно и какви са основанията Борисов да бъде арестуван.

Петков, Василев и Хазарта водят листите в София, Рашков - в Перник

Рашков бе категоричен, че ако бъде избран (Рашков води листата на Продължаваме промяната в Перник) ще работи за продължаване на борбата срещу корупцията. На въпрос дали ще стане председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), той обяви, че това зависи от развитието на политическите процеси в страната.

 
***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама