Борисов призова вътрешния министър да разследва Кирил Петков

15:15, 23 авг 22 / Политика 25 1118 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска служебният вътрешен министър Иван Демерджиев да разследва бившият премиер Кирил Петков. На брифинг в централата на партията той обвини Петков, че е поставил енергетиката в опасност с решението да не се сключат договори за 7-те танкера втечнен газ и да не се резервират слотове за разтоварване. 

Лидерът на ГЕРБ обвини кабинета на Кирил Петков и за разваления договор с „Газпром“, макар той да бе едностранно нарушен от Русия с искането страната да плаща в рубли, докато в договора е записано, че плащанията са в долари.

Припомняме, че вчера по време на брифинг на кризисния щаб енергийният министър Росен Христов обяви, че очевидно трябва да се обърнем към Газпром. По думите му подновяването на преговорите с Русия е неизбежно. 

Междувременно по-рано днес от Демократична България излязоха с позиция, в която обвиниха служебното правителство, че продава България. От ДБ призоваха всички политически сили, които се определят за изповядващи евроатлантически ценности да излязат с ясна позиция срещу действията на кабинета „Донев“.

Опит за сближаване с „Демократична България“

Борисов бе първият отзовал се на призива на „Демократична България“. Той приветства предложението им с думите: „Ура, другари, браво!“ и поиска евроатлантическите партии да се съберат и преди изборите да напишат закон за 100% диверсификация от Газпром, който да бъде сред първите приети от 48-ото НС.

Лидерът на ГЕРБ определи ДБ като наши приятели (на ГЕРБ - б.а.) и заяви, че най-сетне, след 5 месеца, формацията е осъзнала нуждата от обединение по темата „Газпром“. Борисов обаче се скара на ДБ, че искат разграничаване от „Газпром, но не и от Лукойл.

Не пропусна и да напомни, че по време на неговото управление цената на газа е била около 30 лева, а „след промяната“ над 200 лева, макар тогава да е нямало война и подобна газова криза, каквато се случва в цяла Европа. 

Лидерът на ГЕРБ призова служебното правителство още сега да резервира капацитети на терминалите за втечнен газ в Гърция и Турция за 2023 г.

Промени в листите на ГЕРБ

Борисов съобщи, че в листите на ГЕРБ за предсрочните избори на 2 октомври има промени - членове на МГЕРБ вече са на избираеми места. Той не съобщи кои листи ще поведе. 

На изборите в лидерския 25 МИР София миналата есен Борисов бе победен по преференции от Ицо Хазарта, който поведе листата на ПП.

Борисов заяви, че за изборите имат един проблем - какво да е мотото. По думите му добър вариант е „ред след хаоса“, пише Оffnews.bg.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 19:09, 23 авг 22

Този съвсем се е чалнал. Няма ли кой да го арестува най- после? Само злини нанесе на България. Нагъл тъпанар с мафиотско поведение!

2 Анонимен 19:21, 23 авг 22

Наглец. Лъжец и манипулатор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама