„Пътна полиция“ с безсрочна акция срещу камионите

10:21, 22 авг 22 25 2067 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Всяка седмица на територията на 28 различни населени места в страната ще се извършва широкообхватен контрол на товарните автомобили. Това обяви главен инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“.

Целта е да бъдат проверени възможно най-много водачи, така че да не се допускат нарушения. „Всяка седмица на 28 места в страната ще се извършва това нещо съвместно с Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Акцент се поставя и върху управлението на товарните автомобили и дали техните водачи са употребили алкохол. Няма как да допуснем водачи на 40-тонни машини да се движат след употреба на алкохол по пътищата на страната ни. Акцията е без краен срок и е разпоредено да се изпълнява на територията на цялата страна“, обяви Близнаков, цитиран от БНР.

Той допълни, че пътните нарушения не спират и заради това контролът е засилен на максимум. „Въпреки контрола – всеки ден констатираме по 40-50 нарушения на пътя, водачите шофират употребили алкохол, наркотици и други обществено опасни деяния", коментира Близнаков.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама