„Лудогорец” пропусна да реши спора с „Жалгирис” още в Разград

08:53, 19 авг 22 / Спорт 25 2431 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

„Лудогорец” надигра „Жалгирис”, но го победи само с 1:0 у дома в първия мач между двата тима от плейофната фаза на Лига Европа.

Пред погледа на кандидата за президент на родната футболна централа Димитър Бербатов, българският шампион направи куп пропуски, а на три пъти гредите помогнаха на литовците. Единственото попадение на „Хювефарма Арена” в Разград беше автогол на Иван Татомирович още във втората минута.

Реваншът в Литва е насрочен за след седмица - 25 август.

„Лудогорец“ отпадна от Шампионската лига

„Лудогорец” доминираше преди почивката и в 13-ата минута Кирил Десподов удари греда от пряк свободен удар. Минута по-късно негово центриране при корнер бе засечено с глава от капитана Антон Недялков, но напречната греда спря „орлите”.

Тимът на Анте Шимунджа продължи да натиска „Жалгирис”, в 29-ата минута обаче Десподов пропиля отлична възможност. Националът стреля в страничния стълб от около 2 метра след подаване на Спас Делев.

През втората част пропуски за „Лудогорец” направиха Игор Тиаго, Сисиньо и отново големият длъжник Десподов. Разградчани не съумяха да се възползват и от късното си числено предимство заради втория жълт, респективно червен, картон на Донатас Казлаускас в третата минута от добавеното време, пише bTV.

Така „Лудогорец”  победи минимално, но гледа с увереност към шесто поредно участие в основната фаза на втория по сила евротурнир.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама