„Лудогорец“ отпадна от Шампионската лига

08:24, 10 авг 22 / Спорт 25 2648 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Шампионът на България „Лудогорец“ доигра мача-реванш срещу „Динамо Загреб“ с осем души и загуби с 2:4, за да бъде отстранен от елиминационната фаза в Шампионската лига през сезон 2022/2023., съобщи gong.bg.

Реферът от Франция Беноа Бастиен на три пъти изгони футболисти на „орлите“ и в доста ситуации ощети отбора от България. През първата част Доминик Янков беше отстранен от игра в 17-ата минута, а малко преди това Йосип Дърмич беше дал аванс на „Максимир“ на домакините. В 27-ата пък Мислав Оршич от дузпа удвои актива на „модрите“, а в 45-ата минута отново той бе точен. В добавеното време на първата част Кирил Десподов намали пасива на родния тим.

В началото на втората част Игор Тиаго стреля с глава, а топката се отби в ръката на бранител на „Динамо“. Бастиен отиде да проверява ситуацията чрез ВАР, макар още в реално време да се видя тази проява на Перич, за да посочи бялата точка. Зад топката застана Десподов, който реализира за 2:3. Това стъписа донякъде домакините, които бяха освирквани в хода на втората част от собствените си привърженици, за да дойде 73-ата минута и Рик Джонатан да поеме към съблекалните след втори жълт картон.

„Динамо“ продължи да бъде прекалено пасивен, макар числения си превес, а малко преди края Кирил Десподов имаше чудесна възможност да изравни на стадион „Максимир“, но пропусна. В ответната атака Жан Карничник фаулира Оршич в наказателното поле и Бастиен посочи дузпа. След проверка с мониторите Карничник беше изгонен с директен червен картон, а дузпата реализирана от Бруно Петкович.

Така „Лудогорец“ продължава участието си в плейофа за влизане в групите на Лига Европа, където ще спори с литовския „Жалгирис“, който беше елиминиран от „Будьо/Глимт“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама