Големият пожар край Казанлък се разрасна отново

17:12, 18 авг 22 25 2325 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Големият пожар край Казанлък се разрасна отново. Втори ден продължава гасенето на огъня, който избухна до военен полигон при обезопасяване на боеприпаси. През последните два часа огнището отново се е разраснало.

Пожарникарите са подпомогнати от десетки доброволци и от военните. Цяла нощ 9 екипа от пожарната, 4 автомобила от горските стопанства, 3 на военните и стотици хора се опитваха да ограничат периметъра на пожара.

Обезвреждане на боеприпаси подпали военния полигон край Казанлък

Две тежки машини на мини „Марица изток“ от 1.00 ч. през нощта правят просеки в гората, съобщи комисар Стоян Колев. Там се намират складове за боеприпаси от военните производства, новото и старото сметище на Казанлък, които към момента са в безопасност.

„Щети се изчисляват първоначално по карта. 1200- 1400 декара, приблизително една много малка част са частни, 250 държавен горски фонд, останалото са общински храсти и треви“, каза за bTV Иван Чолаков, областен управител на Стара Загора. Възможно е да има и засегнати постройки, но това ще бъде установено при следващ оглед. Част от собствениците на близките вили участват в гасенето и със собствена техника. Други със страх наблюдават развитието на пожара.

На места дворовете на хората са изгорели.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама