Как да подредим хладилника, за да запазим вкуса на храната?

20:10, 21 авг 22 / Любопитно 25 1214 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Правилната комбинация от продукти в хладилника може да помогне за удължаване на срока на годност и запазване на вкуса на храната. Това заяви Юлия Лемешева, старши мениджър на службата за експресни доставки в Москва за агенция „Prime“.

Според експерта е важно да се обърне внимание на използването на правилните отделения. Температурата в хладилника не е една и съща - тя се различава в зависимост от зоната.

„Например вратите са подходящи за сосове, напитки и конфитюри. Това отделение е подходящо и за охлаждане на напитки. Горните рафтове се препоръчват за съхранение на бързоразвалящи се продукти, като месо, млечни продукти и кисели млека. По-ниските рафтове и отделни чекмеджета е по-добре да се запазят за плодове и зеленчуци, казва Лемешева, цитирана от БГНЕС.

Тя подчерта, че зеленчуците, плодовете и млечните продукти трябва да се съхраняват отделно. Освен това експертът посочва, че е важно храната да се съхранява опакована, но не в целофан, а в торбичка или кутия.

Лемешева съветва готовите ястия да се съхраняват на средните рафтове в контейнери или в специални вакуумирани торби. Горещата храна също не трябва да се съхранява в хладилника.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама