Отменят бедственото положение заради пожарите в Хасковско

08:49, 11 авг 22 25 2102 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Потушени са два от големите пожари в Хасковско – Изворово-Йерусалимово и Бисер-Белица. Дежурни автомобили следят да няма разпалване на огнищата.

„До 12:00 ще отменя и бедственото положение за тези три общини – Харманли, Любимец, Свиленград“, каза за БНР областният управител на Хасково Минко Ангелов.

Заради пожари: Бедствено положение в няколко общини в Хасковско

Загасен е и пожарът край Пътниково. Остава да бушува огънят край Брягово, заради който беше обявено бедствено положение в община Хасково: „Той се е разпрострял на голяма територия - някъде около 1500 декара. Цяла нощ се е работило - 11 пожарни, 40 човека личен състав. Вчера пуснах искане от министъра на отбраната, за да включим днес и военно формирование плюс високопроходима техника за направа на просеки. Очакваме ги всеки момент“.

Опасност за населените места няма. Пожарът се развива между Хасковка река и пътя Хасково-Харманли. Засега пътят няма да бъде затварян. Ангелов се надява огънят да бъде потушен „до края на деня“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама