Египет разреши любителските снимки на обществени места

18:45, 09 авг 22 / Любопитно 25 2134 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Египетското правителство издаде указ, с който разрешава любителската некомерсиална фотография на публични места, но при спазване на определени условия, съобщи в. „Ал Ахрам“. 

Според новите разпоредби египетските граждани, пребиваващите в Египет чужденци и туристите вече могат да правят снимки на обществени места, без да заплащат такса и без да имат специално разрешение. Позволено е използването на всички видове аналогови и дигитални фотоапарати, персонални видеокамери и стативи. 

Оборудване, което би блокирало обществените пътища като професионална фотографска техника, отражателни чадъри и изкуствено външно осветление могат да се използват само със специално разрешение. 

Забранено е снимането на сгради, недвижими имоти и съоръжения на министерствата на отбраната, на военното производство и на вътрешната работа, съдебни институции и други държавни учреждения, съобщи БТА. 

Забранено е и публикуването на фотографии, които могат да уронят имиджа на страната, да обидят гражданите й и да нарушат обществения морал. Не е разрешено снимането на деца и снимането и публикуването на фотографии на египетски граждани без писменото им съгласие. 

През 2019 година Бордът на директорите на Върховния съвет за антиките разреши снимките с аналогови и дигитални фотоапарати, видеокамери, както и на камери на мобилни телефони в музеите и археологическите обекти, при условие, че не се използва светкавица. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама