България е част от новия сезон на сериал по National Geographic

18:40, 03 авг 22 / Любопитно 25 2619 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

National Geographic отново се отправя на пътешествие в небесата, за да покаже още по-зрелищни въздушни гледки от Стария континент в четвърти сезон на документалната поредица „Европа отвисоко“.

Предаването стартира на 18 септември, неделя, от 22:00 ч. ексклузивно по National Geographic с епизод, посветен на България и богатата ѝ култура, спираща дъха природна красота и съвременни инженерни постижения.

Благодарение на изключително модерна дрон технология и уменията на професионални пилоти, страната ще бъде показана така, както не е виждана досега – през 4-те сезона и чрез историите на различни хора.

Талантливият Владислав Терзийски е основният дрон пилот, участвал в заснемането на частта от поредицата, посветена на красотата на България.

В първия епизод на „Европа отвисоко“ зрителите ще се впуснат в удивително приключение из страната. Ще посетят древния град Перперикон и ще научат повече за историята и скритите му тайни, проследявайки работата на терен на археолога проф. Николай Овчаров и екипа му.

Друга интересна спирка в това пътешествие е Велико Търново, което привлича туристи от цял свят с шоуто „Звук и светлина“. Дроновете на „Европа отвисоко“ ще ни покажат как изглежда този емблематичен спектакъл, погледнат от небето. Зрителите ще имат и уникалния шанс да получат една по-различна гледна точка към катедралата „Свето Успение Богородично“ във Варна и да станат свидетели на ремонта на храма и на процеса по позлатяването на куполите му.

Въздушното пътешествие над България ще предложи също зашеметяващи гледки от планините и морското крайбрежие. Ще се присъединим към метеоролога Захари Недялков по време на 7- часовия му снежен преход към метеорологичната станция на връх Мусала и ще видим отвисоко мистичния танц на последователите на учителя Петър Дънов по време на ритуала паневритмия, изпълняван всяко лято на Седемте рилски езера.

Друг интересен обект, включен в епизода, е рибарското селище Ченгене скеле край Бургас, изградено изцяло от отпадъци и рециклирани материали. Ще научим повече за усилията на местните хора да почистват черноморските плажове от пластмаса.

„Европа отвисоко“ ще покаже различните лица на България. Модерното развитие на страната ще бъде представено чрез удивителна въздушна обиколка над първия български небостъргач Sky Fort – сграда, висока 202 м, с 49 етажа. Формата ѝ символизира отворена арка, която посреща гостите на София, пристигащи от югоизточния вход на града.

В контраст на това, в епизода ще видим и необикновената история на Паметника на Бузлуджа и ще разберем повече за усилията за спасяването на сградата, която мнозина оприличават на огромно НЛО от бетон.

Новият сезон от 6 части на „Европа отвисоко“ ще предложи и впечатляващи гледки към най-атрактивните културни и географски забележителности в Сърбия, Румъния, Шотландия, Дания и Белгия. С помощта на модерна дрон технология зрителите ще бъдат поканени на зашеметяващо визуално преживяване във всяка от тези страни.

Спиращите дъха въздушни кадри в „Европа отвисоко“ показват по уникален начин как традициите, инженерните постижения и природните чудеса са оформили облика на континента и изграждат една динамична картина на региона и хората, които го поддържат жив. Всеки епизод е фокусиран върху различна европейска страна и така това забележително визуално пътешествие отдава заслуженото както на творенията на природата, така и на човешките истории и инженерния принос, които продължават да са двигател на тези модерни нации.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама